Littekentherapie

Huidkliniek VitaDerma

Littekentherapie

Littekens zijn huidafwijkingen die ontstaan als een wond niet goed geneest door bijvoorbeeld een infectie, een slechte conditie of een slechte doorbloeding van je huid. Een litteken kan ingetrokken zijn, of verkleefd zitten aan de onderliggende weefsels. Er kan ook een verdikt litteken ontstaan als je huid teveel collageenweefsel aanmaakt. Niet alle littekens geven klachten. Als een wond normaal geneest, blijft er een smalle streep als litteken over. Deze streep kan wit of juist donkerder worden door een sterkere pigmentvorming op die plek.

Littekentherapie

De varianten van littekens:

Dit zijn littekens ontstaan na acne en komen voor als roodheden of als ‘putjes’ Ook het verstoren en beschadigen van de wondgenezing kan invloed hebben op littekenvorming. Denk hierbij aan krabben en daardoor het opnieuw opengaan van de wond.

Dit is een klein, wit of huidkleurig litteken in de huid veroorzaakt door een trauma. Een ‘normaal’ litteken zit plat op huidniveau of heeft een lichte inzakking. Het litteken kan soms ook rood zijn in de beginfase. Het is veilig om 9 weken na sluiting van de wond, afhankelijk van de conditie van het litteken, al te starten met laserbehandelingen. Uiteraard zal dit in overleg gaan, indien u bent behandeld door een arts.

Oftewel verdikte littekens, is er sprake van een toename van collageen. Hierdoor verhardt het litteken en voelt het soms pijnlijk aan. 

Vaak het gevolg van uitrekking van de huid, na bijvoorbeeld een zwangerschap of een toename in omvang van het lichaam na een groeispurt, zwangerschap of gewichtstoename. Striae zijn rode, paarsige craquele lopende lijnen die voorkomen op delen van de huid waar vaak de huid plots teveel is opgerekt in een korte tijd. 
Striae kan ook erfelijk zijn, dus is helaas niet helemaal te voorkomen. 

Een striae rubra, oftewel een (licht) rode striae is goed te behandelen, striae alba (witte/huidskleurige) striae is een oudere striae en kan niet geheel weg gaan, maar wel is structuur verbetering mogelijk. 

Een keloïd litteken lijkt op een hypertrofisch litteken, echter groeit een keloïd buiten de oorspronkelijke beschadiging. Deze littekens worden in de meeste gevallen door de dermatoloog behandeld

Icoone® bindweefselmassage voor gezicht, hals en decolleté

Wanneer kan je Littekentherapie inzetten?

Bij VitaDerma worden de volgende soorten littekens behandeld:

Gratis intake

Hoe werkt een Littekentherapie behandeling?

Elke huid en elk soort litteken heeft een andere behandeling nodig. Bij acne heb je andere littekens dan bijvoorbeeld na een operatieve ingreep.

Bij VitaDerma worden problemen als bijvoorbeeld roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping) behandelt. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt: littekenmassage (dmv de icoone), medical taping, huidverzorging en micro-needling.

VD

EFFECTEN LITTEKENBEHANDELING

Het uiteindelijke effect van de behandelingen zal resulteren in een gladdere en soepelere huid door stimulans van de aanmaak van collageen en elastine. De littekens worden zo minder zichtbaar en strak. Soms zorgen massagetechnieken voor vermindering van jeuk, pijn, verklevingen of oedeem. Zie medische toespassing icoone.

VitaDerma... Huidzorg op maat

Resultaten Littekentherapie

Afspraak boeken

VitaDerma staat klaar om jouw huid de optimale verzorging en verbetering te bieden die het verdient. Maak vandaag nog jouw afspraak en ervaar zelf de transformatie die mogelijk is. Neem de eerste stap naar een gezondere en stralende huid. Jouw huid zal je dankbaar zijn!