Acnetherapie

Huidkliniek VitaDerma

Acnetherapie

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze verstopping veroorzaakt een ontsteking in de talgklier en omliggende huid. Dit kan pijnlijk zijn. Er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen.

Acne komt met name voor tussen de 15 en 25 jaar (puberteit), maar ook op volwassen leeftijd is acne niet zeldzaam. Welbekende locaties van acne betreffen het gezicht, de borst en de rug. 

Huidanalyse

Het behandelen van acne

Er bestaat geen standaard behandeling voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

De behandeling van acne begint met een intakegesprek. Hierbij wordt de huidige situatie besproken, en het gewenste doel. 

VD

Samenwerkingsverband tussen huidspecialist, huisarts, medisch specialist en client

Clienten die langdurig last hebben van ernstige acne, zijn bij een huisarts of medisch specialist als bij een huidspecialist onder behandeling. De huisarts of medisch specialist kan medicijnen voorschrijven die aansluiten op de behandeling bij de huidspecialist. De huidspecialist kan je huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren. Hierdoor komt de acne tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast behandelt de huidspecialist problemen die voortkomen uit acne, zoals littekens. Een actieve bijdrage van de client is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen.

Voorkomen is beter dan genezen!

VitaDerma kan actieve acne terugdringen en de daaruit voortvloeiende vlekjes en littekens ook zeer goed behandelen. Ik merk  dat tieners niet altijd het belang van goede huidverzorging inzien. Voorkom littekens en andere huid ontsiering door tijdig een afspraak te maken. Voorkomen is beter dan genezen!

Wat kan de huidspecialist voor jou doen?

Tijdens een diepte reiniging wordt uw huid grondig gereinigd met intensieve huidproducten. De aanwezige mee-eters en gerstekorrels worden vakkundig verwijdert. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van een minuscuul steriel naaldje om de onzuiverheden los te maken. Na een dieptereiniging kunnen er diverse andere behandelingen worden ingezet om de acne of de acnelittekens te bestrijden.

Acne ontstaat onder andere doordat dode huidcellen de ingang van huid poriën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën op, samen met bacteriën en vetzuren. Als een porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid en verschijnt er een puistje. Met behulp van peelings verwijdert de huidspecialist de dode en losse huidcellen zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd.

  • NANO dermabrasie het polijsten van de huid met gebruik van microscopisch kleine naaldjes
  • Medische peelings op basis van glycolzuur, fruitzuur, trichloorazijnzuur of salicylzuur. Door de bestanddelen in deze peelings lost de bovenste huidlaag op en komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte waardoor de huidstructuur verbetert
  • Camouflage therapie door middel van watervaste camouflageproducten de acne minder zichtbaar maken.
  • Microneedling; hierbij worden zeer fijne naaldjes gebruikt om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt en littekens vervagen.
  • Adviezen met betrekking tot huidverzorging en eventuele littekens.

VitaDerma... Huidzorg op maat

Resultaten Acnetherapie

Acnelittekens

VitaDerma kan ook de problemen behandelen die voortkomen uit de acne, denk aan littekenweefsel, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding en bewegingsbeperking.