Goedaardige huidafwijkingen verwijderen

Huidverbetering bij VitaDerma

Medische Goedaardige huidafwijkingen verwijderen

Wanneer de tijd verstrijkt zien we door de jaren heen steeds meer huidoneffenheden als bobbeltjes, vlekjes en ruwe plekjes ontstaan. Ook wel goedaardige huidbultjes. Over het algemeen op het lichaam, maar ze kunnen ook voorkomen in het gezicht. Veelal van deze huidoneffenheden zijn onschuldig. Daarentegen zijn huidoneffenheden een veel voorkomend iets dat rondom het 30e levensjaar geleidelijk ontstaan. Desondanks dat het een veel voorkomend verschijnsel is, zien we toch liever een egale en gladde huid. Veel mensen kiezen er dan ook voor om deze goedaardige huidoneffenheden veilig te laten verwijderen.

Goedaardige huidafwijkingen verwijderen
Gratis intake

Wat zijn goedaardige huidafwijkingen?

Onder goedaardige huidafwijkingen verstaan we bijvoorbeeld vetbulten, talgklierbulten, ouderdomswratten of bindweefselbulten die verschillende oorzaken kunnen hebben. Soms speelt erfelijke aanleg een rol. Het onderscheid tussen een goedaardige en mogelijk kwaadaardige huidafwijking is natuurlijk van essentieel belang. Daarom volgt eerst een lichamelijk onderzoek en indien bij twijfel, een doorverwijzing naar een arts.

Wanneer je je stoort aan plekjes en vlekjes kun je deze op een eenvoudige manier laten verwijderen.

VD

“Check je goedaardige huidbultjes bij de Huidspecialist!”

Elektrisch ontharen

Behandelindicaties:

Ik geef je graag eerlijk advies over de behandelmogelijkheden, waarbij een cosmetisch geslaagd resultaat voorop staat. Er zijn een groot aantal goedaardige huidafwijkingen die in aard en ernst van elkaar verschillen. Een aantal veel voorkomende zijn:

De varianten van Goedaardige huidafwijkingen verwijderen

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een vergroting van de talgklieruitgang in de huid. Het is zichtbaar als een klein geel bultje met in het midden een klein kuiltje. Ze zijn vaak 2 tot 3 millimeter groot in doorsnede en komen voornamelijk voor in het gezicht.

Dit zijn voelbare (donker-)bruine bultjes die alleen voorkomen op de donkere huid. Ze kunnen allerlei vormen en grootte aannemen en komen met name voor op de slapen, de jukbeenderen en het voorhoofd. Dermatosis papulosa nigra kan zonder littekens fraai worden verwijderd.

Milia, ook wel gerstekorrels genoemd, zijn kleine witte korreltjes in de huid. Ze ontstaan door verstoppingen in de afvoergang van talgklieren of zweetklieren. Ze komen voornamelijk voor bij pasgeboren baby’s rond de neus en gaan vanzelf weer weg. Milia kunnen ook op oudere leeftijd in het gezicht voorkomen. Soms gaan deze in het gezicht niet vanzelf weg.

Xanthelasmata zijn gele verkleuringen en bultjes rondom de ogen. Het vet hoopt zich op één plaats in de huid op. De grootte varieert van enkele millimeters tot bijna het gehele ooglid. Xanthelasmata ontstaan plotseling en zonder aanleiding en het is niet bekend waarom dit enkel rondom de ogen voor komt. Wel is bekend dat mensen met verhoogd cholesterol hier vaker last van hebben.

Fibromen zijn huidkleurige of lichtbruine goedaardige steelwratjes. Het is niet helemaal duidelijk hoe fibromen ontstaan. Wel is er een relatie met overgewicht en hormonen en vaak ontstaan fibromen bij vrouwen na de menopauze. Behandeling van fibromen is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn.

Er zijn twee soorten fibromen:

  • Weke fibromen (fibroma molle) zitten meestal in de hals, onder de oksels, onder de borsten, in de liezen of op het bewegende ooglid.
  • Harde fibromen (fibroma pendulans) komen minder vaak voor en zitten vaak op de armen en benen. Ze voelen aan als een hard schijfje.

 

Verruca seborrhoïca, ook wel ouderdomswratten genoemd, ontstaan doordat de cellen van de opperhuid te snel delen. Het zijn de meest voorkomende goedaardige huidtumoren bij ouderen. Ze verschijnen vanaf de leeftijd van 40 jaar in het gezicht rond de slapen, op de romp en op de handruggen.

Ouderdomswratten worden verwijderd door middel van coagulatie (verhitten) en curette (schrapen). Bij geringe twijfel of de ouderdomswratten goedaardig zijn, verwijs ik je terug naar de huisarts.

Cherry Angioma (ouderdomshaemangiooma of haemangioma senilis) zijn kleine rode bultjes of papillen op de huid. Deze ontstaan doordat er op een plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. De oorzaak is niet bekend. Ze komen voor op het hele lichaam vanaf het 25e levensjaar en vaak worden het er steeds meer. Ze geven geen klachten en zijn volledig onschuldig, maar je kunt ze als cosmetisch storend ervaren.

VD

Behandelen van Goedaardige huidafwijkingen verwijderen

Het merendeel van de genoemde goedaardige huidafwijkingen kunnen verwijderd worden, afhankelijk van het type afwijking. Dit gebeurt door middel van cryotherapie (bevriezen), currete (schrapen) of coagulatie (verhitten).

Neem bij twijfel of voor verdere informatie over de behandelmogelijkheden van goedaardige huidafwijkingen contact op.

VitaDerma... Huidzorg op maat

Resultaten Goedaardige huidafwijkingen verwijderen

Afspraak boeken

VitaDerma staat klaar om jouw huid de optimale verzorging en verbetering te bieden die het verdient. Maak vandaag nog jouw afspraak en ervaar zelf de transformatie die mogelijk is. Neem de eerste stap naar een gezondere en stralende huid. Jouw huid zal je dankbaar zijn!