Elektrisch ontharen

Huidkliniek VitaDerma

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een effectieve behandelmethode die wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Voor deze methode wordt gekozen als laserontharing niet mogelijk is, omdat de haren bijvoorbeeld te dun zijn.

Ook gebruiken we elektrisch ontharen bij rode, grijze, witte of blonde haren. Deze hebben een tekort aan pigment en kunnen daardoor niet behandeld worden met lasertherapie.

Met elektrisch ontharen kan ik precies te werk gaan en zo een mooi resultaat behalen. De huid rondom het haarzakje wordt niet beschadigd.

Gratis intake

Hoe werkt Elektrisch ontharen?

Bij elektrisch ontharen gaat er stroom door een haarfijne naald. In de naaldpunt wordt deze stroom omgezet in warmte. De naald wordt via een natuurlijke opening in de huid (porie) langs het haartje in het haarzakje gebracht, waardoor het niet nodig is een gaatje in de huid te prikken. De haar geleidt de warmte naar het haarzakje wat er voor zorgt dat de haar vanzelf loslaat. Deze kan daarna met een pincet verwijderd worden. Door de warmteontwikkeling in het haarzakje wordt de haar tijdens elke behandeling zwakker gemaakt en uiteindelijk vernietigd. Er ontstaat dan geen nieuwe haar meer.

Let wel: 100% haarvrij bestaat helaas niet. Je zult altijd haartjes op je lichaam houden. Wel kunnen we haargroei verminderen. De haren die terug groeien zijn dunner en slechter zichtbaar.

Elektrisch ontharen

Na de behandeling is de huid rood en kan deze wat gezwollen zijn. Dit trekt vaak binnen 24 uur weg. Na de behandeling kunnen we de huid camoufleren met Oxygenetic, een camouflagecrème die de huid kalmeert en het herstel bevordert. De eerste 48 uur is de huid gevoeliger en is het raadzaam om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème (minimaal SPF30) te gebruiken. Ga ook niet naar de sauna, zwembad en douche niet te heet.

Na elke behandeling komen er minder haren terug en de haren die terugkomen zijn dunner. Aan het einde van de behandelperiode heb je een gladde huid met zichtbaar minder haartjes. Het is na verloop van tijd wel mogelijk dat donsharen in stugge, dikke haren veranderen. Dit gebeurt vaak onder invloed van androgene hormonen en medicatiegebruik. Ook de aandoening hirsutisme kan hierop van invloed zijn. Nieuwe behandelingen kunnen dan gewenst zijn.

VD

Wat kost elektrisch ontharen?

De behandeling van overbeharing in het gezicht en de hals kan grotendeels vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Wel is er in sommige gevallen een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Voor meer informatie of de polisvoorwaarden verwijs ik je naar je zorgverzekeraar

VitaDerma... Huidzorg op maat

Afspraak boeken

VitaDerma staat klaar om jouw huid de optimale verzorging en verbetering te bieden die het verdient. Maak vandaag nog jouw afspraak en ervaar zelf de transformatie die mogelijk is. Neem de eerste stap naar een gezondere en stralende huid. Jouw huid zal je dankbaar zijn!