Huidveroudering

Last van…

Huidveroudering?

Naarmate we ouder worden, gaat de huid zich anders gedragen.

Veroudering van de huid is een geleidelijk proces dat uiteindelijk resulteert in de uiterlijke kenmerken en functionele veranderingen die we met ouderdom associëren. Deze veranderingen komen gedeeltelijk van binnenuit: onze genetische aanleg bepaalt de mate van en snelheid van de zogeheten intrinsieke veroudering. De huid is echter ook gevoelig voor beschadiging door een aantal externe factoren, vooral ultraviolet licht, wat leidt tot extrinsieke veroudering. Men schat dat 90 procent van de als cosmetisch storend ervaren veranderingen aan de verouderde huid wordt veroorzaakt door (overmatige) blootstelling aan zonlicht.

Microneedling

De meest bekende vormen van Huidveroudering zijn:

Bij vrouwen spelen de hormonale veranderingen eveneens een rol. Zowel overmatige inname van teveel calorieën als gebrek aan voedingsstoffen kan het verouderingsproces versnellen en dat geldt ook voor roken, alcoholconsumptie en langdurige stress.

Huidkliniek VitaDerma

Behandelmogelijkheden van Huidveroudering

Voor de behandeling van huidveroudering zijn er verschillende mogelijkheden om de huid meer volume te geven, rimpels te verminderen en een grauwe doffe huid weer een gezonde, stralende uitstraling te geven. Bij VitaDerma worden verschillende behandelingen aangeboden om een verouderde huid op te knappen. Samen met de huidspecialist wordt er gekeken wat de beste behandeling voor jouw huid is.

VitaDerma

Chemische peeling

VitaDerma

HydraPeel

VitaDerma

Icoone® gezicht

VitaDerma

Microneedling

VitaDerma

Oxygeneo+

VitaDerma

PRX-T33 booster

Producten voor huidverbetering

Om huidveroudering zo goed mogelijk aan te pakken, te verminderen en verergering van rimpels te voorkomen is het niet alleen belangrijk om behandelingen in te zetten, maar ook door zelf thuis aan de slag te gaan. Dit kan door middel van producten met werkzame stoffen zoals vitamine A en C en is het heel belangrijk om dagelijkse zonnebescherming aan te brengen om verergering van huidveroudering te voorkomen.

Bij VitaDerma bieden wij de producten van Synergie Skin en Medik8 aan. Beide merken bieden producten aan met hoogwaardige werkzame ingrediënten die thuis gebruikt kunnen worden. HELIOCARE is een medische zonbescherming. Het beschermt niet alleen tegen onmiddellijke schade als gevolg van blootstelling aan de zon, zoals zonnebrand, maar helpt schadelijke gevolgen, zoals huidveroudering, verminderde weerstand en zonne-allergie op lange termijn te voorkomen.

VitaDerma... Huidzorg op maat

Adviesgepsrek?

Wil je meer weten? Of staat jouw huidafwijking hier niet bij en wil je graag advies? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek waarin ik je persoonlijk advies kan geven.