Ongewenste haargroei

Last van…

Ongewenste haargroei?

We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar kunnen ook in combinatie optreden.

De meest bekende vormen van Ongewenste haargroei zijn:

Wanneer je last hebt van ongewenste haargroei, kun je eerst de huisarts om advies vragen. Deze kan beoordelen of verdere onderzoeken en maatregelen nodig zijn, voordat je een behandeling ondergaat bij de huidspecialist.

Gratis intake

Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. 

Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Dit is vaak onder invloed van hormonen, bijvoorbeeld na de overgang. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Huidkliniek VitaDerma

Behandelmogelijkheden van Ongewenste haargroei

Wij kunnen de overbeharing op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels behandelen door middel van elektrische epilatie behandelingen.

Verwijzing en vergoeding

Voor de behandeling van overbeharing (elektrisch ontharen) heb je geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij je zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering. In de polis van je zorgverzekering kun je lezen, of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

VitaDerma

Elektrisch ontharen

VitaDerma... Huidzorg op maat

Adviesgesprek?

Wil je meer weten? Of staat jouw huidafwijking hier niet bij en wil je graag advies? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek waarin ik je persoonlijk advies kan geven.