Microneedling

Algehele huidverbetering 

Microneedling

Microneedling, een echte alleskunner! Deze non-invasieve behandeling is het meest geschikt wanneer je huidverbetering wilt ondergaan. Tijdens de microneedling behandeling wordt gebruik gemaakt kleine vibrerende naaldjes, die kanaaltjes in de huid maken. Op deze manier worden in verschillende huidlagen (oppervlakkig en diep) de huidcellen gestimuleerd om zich te delen. Hierbij komen verschillende groeifactoren vrij, die de productie van collageen verhogen. Dit leidt tot nieuwe aanmaak van collageen en elastine waardoor de huidbarrière versterkt, de huid verstevigt en een egalere uitstraling krijgt. 

Microneedling

Wanneer kan je Microneedling inzetten?

Een microneedling behandeling is dé ideale behandeling voor het verbeteren van:

Voor wie is Microneedling geschikt?

De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Afhankelijk van uw indicatie en wensen kunt u microneedling behandelingen afwisselen met peeling behandelingen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de behandeling wordt de huid allereerst gereinigd met een cleanser om hierbij make-up, talg en andere stoffen van de huid te verwijderen. Vervolgens wordt besproken welk gebied als eerst wordt behandelt. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De diepte van de steriele naaldjes wordt tijdens de behandeling ingesteld van 0,1mm tot 2,5mm, dit is afhankelijk van de locatie en het gewenste resultaat.

Op de huid wordt een actief ingrediënt aangebracht, zoals hyaluronzuur, dit zorgt er voor een extra stimulans en verbetering van de huid. Er kunnen tijdens de behandeling kleine puntbloedinkjes ontstaan, deze zullen na de behandeling niet meer zichtbaar zijn. De behandeling wordt uitgevoerd totdat de gewenste reactie van de huid ontstaat. Vervolgens wordt een product met hydraterende en kalmerende ingrediënten aangebracht om de huid. Afhankelijk van de indicatie worden gemiddeld 4 tot 6 behandelingen geadviseerd om het optimale resultaat te behalen.

Na de behandeling ziet de huid egaal rood en voelt warm aan. Indien gewenst kan de huid na de behandeling gecamoufleerd worden, zodat je na de behandeling direct je dagelijkse bezigheden kunt hervatten. De huid kan de eerst komende 1-2 dagen wat roder zijn dan normaal, de huid kan na een aantal dagen wat schilfering vertonen, dit is een normale huidreactie van huidcellen die loskomen. Wees 2 weken na de microneedling behandeling voorzichtig met de zon. Wij adviseren je dan ook om de huid met een hoge beschermingsfactor 30 of 50 in te smeren, gedurende de dag.

Om de werkzaamheid van de behandeling te verhogen wordt geadviseerd over het gebruik van de juiste producten die actieve werkstoffen bevatten, de huidspecialist geeft je een persoonlijk advies.

VitaDerma... Huidzorg op maat

Resultaten Microneedling

Afspraak boeken

VitaDerma staat klaar om jouw huid de optimale verzorging en verbetering te bieden die het verdient. Maak vandaag nog jouw afspraak en ervaar zelf de transformatie die mogelijk is. Neem de eerste stap naar een gezondere en stralende huid. Jouw huid zal je dankbaar zijn!