Acne en onzuiverheden

Last van…

Acne en onzuiverheden?

Het hebben van acne kan heel vervelend zijn en kan een behoorlijke impact hebben op je zelfvertrouwen. Maar liefst 90% van de mensen krijgt te maken met acne. Dit is niet alleen bij tieners, maar ook volwassen mannen (25%) en vrouwen (50%) kunnen op latere leeftijd hier last van krijgen. Onze acne behandeling heeft als doel om mee-eters en puistjes onder controle te krijgen en eventuele verkleuringen en littekens te verminderen.

Hoe ontstaan Acne en onzuiverheden?

Acne ontstaat doordat de talgklieren in je gezicht, op je rug of borst groter worden en meer talg maken. Als er teveel talg is aangemaakt, hoopt de talg zich op en verstopt het de uitgang van de talgklier. Dit zijn mee-eters.

De uitgang van de talgklier wordt nauwer door verhoorning van de huid. In de talgklieren zitten bacteriën. Deze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de vetzuren zet de talgklier steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. Dit veroorzaakt een ontsteking op de huid. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Acne ontstaat onder meer door:

  • genetische factoren, het komt dan vaker voor in de familie;
  • hormonen;
  • stress;
  • cosmetica.
Gratis intake

Aandoeningen die wij behandelen

Alle verschijnselen die voortkomen uit acne, denk aan littekenweefsel, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding en bewegingsbeperking behandelen wij ook.Wat kun je zelf doen om acne te verbeteren

Naast professionele behandelingen is het heel belangrijk om een goede huidverzorgings-routine te volgen. De huidspecialist zal een persoonlijk behandelprotocol opstellen afhankelijk van je huidtype. Gebruik producten die geschikt zijn voor jouw huidtype, gebruik alleen de geadviseerde producten en vermijd het uitknijpen van puistjes, omdat dit de acne kan verergeren of zelfs littekens kan veroorzaken. Eet gezond, vermijd zuivel en suikerrijke voeding en beperk alcohol. 

Huidkliniek VitaDerma

Behandelmogelijkheden van Acne en onzuiverheden

Wij bieden meerdere behandelmethodes aan om de acne klacht te verminderen. Denk daarbij aan chemische peelings, LED therapie, microneedling en zuiveren met de Hydrafacial.  Hoe eerder de acne klacht wordt behandeld, hoe kleiner de kans dat littekens of pigmentvlekjes ontstaan. De huidspecialist kan beoordelen om welk type acne het gaat, hierdoor kan een passend behandeladvies voorgesteld worden. 

Afhankelijk van je klacht, persoonlijke wensen en medische achtergrond wordt een behandelplan opgesteld. De duur en de frequentie van een behandeling verschilt per persoon en is afhankelijk van de ernst van de acne. Bij zichtbare vooruitgang van de huid zal de behandelfrequentie aangepast worden, dit gebeurt in overleg.

VitaDerma

Acnetherapie

VitaDerma

Chemische peeling

VitaDerma

Icoone® gezicht

VitaDerma

Microneedling

VitaDerma... Huidzorg op maat

Adviesgepsrek?

Wil je meer weten? Of staat jouw huidafwijking hier niet bij en wil je graag advies? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek waarin ik je persoonlijk advies kan geven.