Camouflagetherapie

Huidkliniek VitaDerma

Medische Camouflagetherapie

Medische camouflagetherapie is geen genezende therapie. Camouflagetherapie zorgt voor een camouflage op de huid waardoor de huidafwijking minder opvalt en er minder kleurverschil zichtbaar is. Het kan worden ingezet bij verschillende huidafwijkingen, waaronder acne, rode huid, bloedvaatjes en pigmentvlekken. De camouflagetherapie ondersteunt de andere therapieën. Het is een tijdelijke oplossing en zorgt er niet voor dat het kleurverschil in de huid blijvend verwijderd wordt.

Behandelindicaties van Camouflagetherapie

Het uitgangspunt van deze therapie is het op een zo natuurlijk mogelijke manier bedekken of onzichtbaar maken van de aangedane huid en kan uitkomst bieden bij huidverkleuringen als:

Vergoeding door uw zorgverzekering voor camouflage therapie

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat je de camouflageproducten en de behandeling van camouflage therapie in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk krijgt vergoed. Wegens registratie in het kwaliteitsregister en omdat ik aangesloten ben bij de ANBOS worden de producten en behandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Producten voor de Camouflagetherapie

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de volgende producten die voor ieder huidtype geschikt zijn:

De camouflageproducten van DermaColor Camouflagecrème: speciaal ontwikkeld voor het camoufleren van kleurafwijkende huidaandoeningen, littekens en tatoeages.

Oxygenetix Foundation: zuurstof doorlatende crème op basis van Aloë Vera. De intensieve hydratatie en bescherming brengt de huid in optimale conditie en houdt de huid gezond. Voor een perfecte en egale dekking, zelfs na de meest intensieve behandelingen als peelings en microneedling.

De camouflageproducten zorgen voor een egale dekking, intensieve hydratatie en bescherming van de huid. Ook hebben ze een antibacteriële werking. Het is watervast (je kunt er mee zwemmen en douchen), veegvast en huidvriendelijk.

Deze methode is een goede maskering van ontsierende plekken, met name in het gelaat, maar ook op het lichaam. Het aanbrengen van de camouflage wordt je aangeleerd zodat je er zelf thuis wanneer je het nodig vindt aan kunt brengen. 

VD

EFFECTEN BEHANDELING

Nogmaals camouflagetherapie geneest niet, maar helpt kleurafwijkingen minder zichtbaar te maken. Bij deze therapie wordt er samen met jou een passende camouflagekleur uitgezocht om de storende kleurverschillen van de huid tijdelijk te verbergen.

VitaDerma... Huidzorg op maat

Afspraak boeken

VitaDerma staat klaar om jouw huid de optimale verzorging en verbetering te bieden die het verdient. Maak vandaag nog jouw afspraak en ervaar zelf de transformatie die mogelijk is. Neem de eerste stap naar een gezondere en stralende huid. Jouw huid zal je dankbaar zijn!