Hyperpigmentatie

Last van…

Hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie kan zich in verschillende huidlagen manifesteren. Het komt voor in zowel de opperhuid (de bovenste huidlaag), als de lederhuid (ook wel de dermis, de huidlaag onder de opperhuid). Ook kan er een combinatievorm voorkomen, waarbij de hyperpigmentatie zowel in de opperhuid als de lederhuid gelokaliseerd is.

Chemische peelingen

De meest bekende vormen van hyperpigmentatie zijn:

VD

Mogelijke oorzaken van hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie kan worden veroorzaakt door meerdere factoren. De meest voorkomende factor is teveel blootstelling aan de schadelijke UV-stralen van de zon. Des te meer de huid aan deze schadelijke stralen wordt blootgesteld, hoe groter de kans op pigmentvlekken. Dit verklaart ook waarom pigmentvlekken voor een groot deel op latere leeftijd pas zichtbaar worden. Welbekende lokalisaties van hyperpigmentatie zijn dan ook de aan de zon blootgestelde huid, zoals: het gezicht, de handen, de hals, de armen en het decolleté. 

Hyperpigmentatie kan echter ook worden veroorzaakt door de invloed van hormonen, zoals bij de zwangerschap (zwangerschapsmasker), of door schade aan de huid zoals een wondje of verbranding (post inflammatoire hyperpigmentatie). Deze laatste zien wij ook vaak bij clienten met acne.

Huidkliniek VitaDerma

Gevolgen van hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie kan als cosmetisch storend worden ervaren, waardoor clienten besluiten er iets aan te laten doen.

Behandelmogelijkheden hyperpigmentatie

Afhankelijk van de oorzaak, de klachten en de wensen van de clien stelt VitaDerma een persoonlijk behandelplan op. Behandelingen die worden aangebodwn zijn onder andere: producten om de huidconditie te optimaliseren, microneedling, medische peelings en camouflagetherapie.

Het belangrijkste in de bestrijding van hyperpigmentatie ligt voornamelijk op het gebied van bescherming. Het beschermen van de huid tegen UV-stralen en het vermijden van de zonnebank kan al positieve invloed op de huid hebben en ervoor zorgen dat de hyperpigmentatie niet toeneemt.

VitaDerma

Camouflagetherapie

VitaDerma

Chemische peeling

VitaDerma

Microneedling

VitaDerma... Huidzorg op maat

Adviesgepsrek?

Wil je meer weten? Of staat jouw huidafwijking hier niet bij en wil je graag advies? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek waarin ik je persoonlijk advies kan geven.