Chemische peeling

Medische Peelings van Medik8 

Peelings

Chemische peelings zijn wereldwijd de nummer één klinische huidbehandeling vanwege hun vermogen om dieper in de huid door te dringen, wat betekent dat ze de meest hardnekkige huidproblemen kunnen aanpakken. 

Medik8-peelings maken gebruik van krachtige zuren met een hoge concentratie en een lage pH-waarde, wat zorgt voor optimale penetratie en resultaten. Deze zuren, zoals glycolzuur, salicylzuur, amandelzuur en melkzuur dringen diep door in de huid om effectief te exfoliëren en onzuiverheden aan te pakken.

Door de geavanceerde formules en juiste balans van ingrediënten helpen Medik8-peelings bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes, acne en hyperpigmentatie en het bevorderen van een gezonde huid barrière en een gladde teint. Regelmatige behandelingen dragen bij aan een langdurige verbeterde huidconditie en een frisse, jeugdige uitstraling.

Chemische peelings

Chemische peeling

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.

Chemische peelings verweken de dode huidcellen waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie.

Peelings verwijderen dode huidcellen en stimuleren de celvernieuwing op een vrijwel pijnloze manier. Peelings kunnen jarenlange huidschade aanpakken en tekenen van (voortijdige) huidveroudering behandelen om de zachtere, gladdere huid eronder te onthullen.

Medik8 zuren werken op meerdere lagen om de huid van binnenuit te regenereren en de oppervlakkige lagen weer te vernieuwen en herstellen. Behalve het gladder maken van het huidoppervlak, zijn Medik8 peel-behandelingen ook ideaal het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren door de activering van cellulaire niveauverbeteringen.

Medik8 heeft een brede selectie van chemische peelings om de huidproblemen die je kunt ervaren aan te pakken. De peelings hebben het vermogen om de remodellering van collageen te stimuleren om de tekenen van veroudering aan te pakken, tyrosinase activiteit te remmen om verkleuring te verminderen en de productie van hyaluronzuur te verhogen om de huid te “vullen” en hydratatie te stimuleren.

Deze  formuleringen zijn ook in staat om geblokkeerde poriën te decongesteren en puistjes te verwijderen.

Voor optimale resultaten worden 4 tot 6 twee tot vier wekelijkse peel-behandelingen aanbevolen.
Voor de allerbeste resultaten, raden we een reeks professioneel chemische peelings, altijd in kuurvorm, gevolgd door een thuis-nazorgregime.

Chemische peeling tijdens de zomermaanden

Chemische peelings zijn mogelijk tijdens de zomermaanden, afhankelijk van jouw zongedrag. Ben je een echte zonaanbidder en ben je niet te streng met het smeren van zonbescherming? Dan raad ik het het af om in de zomer chemische peelings te doen. Lig je niet veel in de zon en bescherm je huid goed tegen de zon? Dan is het geen probleem om chemische peelings te doen tijdens de zomerperiode. Het belangrijk is dat je je insmeert met een goede zonbescherming.

Waarom voorbereiden met de geadviseerde producten?

Voorbereiding is essentieel. Dit zorgt ervoor dat de huid de intensiteit van de peeling aan kan. Alles draait dus om een goede genezing en een optimaal effect. 

De meeste huiden hebben een gemiddelde pH-waarde van rond de 5.5. Echter, een vette huid is minder zuur (pH hoger dan 7), dit vermindert de absorptie van een peeling waardoor het niet diep genoeg komt. Een droge huid is zuurder (heeft een lagere pH dan 5) dit vergroot de absorptie van de peeling waardoor hij te diep komt. Zeker dit laatste is iets wat we niet willen omdat het een slechtere genezing, langdurige roodheid en schilfering veroorzaakt.

Voor een optimale werking van de peeling is het belangrijk om het vochtgehalte en de zuurgraad in de huid eerst te stabiliseren. Dan kan de huid alvast wennen aan de zuurgraad en zullen bijwerkingen na de peelingbehandeling minder zichtbaar zijn.

VD

Het te verwachten resultaat na de chemische peeling

Waarschijnlijk zul je direct na de eerste behandeling al verbeteringen in de structuur en het uiterlijk van je huid opmerken. Afhankelijk van je huidstructuur en wensen wordt een chemische peeling in kuurverband aangeraden. Dat betekent 4-6 chemische peelings om de 2 weken. Tijdens het intakegesprek ontvang je  een persoonlijk behandelplan. Daarin krijg je alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het resultaat verschilt bovendien per persoon. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidspecialist zal een realistisch beeld geven. Om het resultaat van de behandelingen (zuivere en frisse huid) te behouden is het belangrijk om thuis aan de slag te gaan met producten. Je ontvangt een persoonlijk advies welke producten je het beste kunt gebruiken.

VitaDerma... Huidzorg op maat

Resultaten Chemische peeling

Afspraak boeken

VitaDerma staat klaar om jouw huid de optimale verzorging en verbetering te bieden die het verdient. Maak vandaag nog jouw afspraak en ervaar zelf de transformatie die mogelijk is. Neem de eerste stap naar een gezondere en stralende huid. Jouw huid zal je dankbaar zijn!